آشنایی با بازاریابی برون‌گرا
29
جولای

آشنایی با بازاریابی برون‌گرا

تکنیک بازاریابی

استفاده از اینترنت و فضاهای مجازی و حتی تکنولوژی‌های به‌روز پیشرفته، بسیار گسترش پیدا کرده است و با این روند به نظر می‌آید که استفاده‌کردن از تکنیک‌های بازاریابی برون‌گرا روزبه‌روز کمتر می‌شود. زیرا اینترنت بر همه جوانب زندگی بشر تاثیر گذاشته است و موجب شده بیشتر افراد برای رفع نیازهای خود اکثر اوقات در حال جستجوهای آنلاین باشند.

معنی و مفهوم بازاریابی‌های برون‌گرا یا OUT bound Marketing چیست؟

معنی بازاریابی برون‌گرا یعنی همان بازاریابی‌هایی است که به‌صورت سنتی انجام می‌شود و هر کسب‌وکاری از روش‌های مختلف به دنبال جذب مشتری است؛ یعنی به آنها تلفن می‌کند یا پیام ارسال می‌کند و از آنها می‌خواهند که کالاهای او را خریداری کنند. در این نوع بازاریابی محصولات یا خدماتی که شرکت‌ها یا دیگر مراکز ارائه می‌کنند خیلی سریع معروف می‌شود و به طور مثال می‌توان به تبلیغ سس‌های بیژن که از طریق شعر و جذابیت‌های بصری که دارد توانسته بین مهمانی‌ها و محافل برای خود جایی باز کند اشاره کرد.

ابزارهای استفاده شده در بازاریابی‌های برون‌گرا چیست؟

تمامی ابزارها و وسایلی که برای این بازاریابی برون‌گرا مورداستفاده قرار می‌گیرد ابزارهای سنتی بوده که از گذشته‌ها از آن استفاده می‌شده. این ابزارها شامل موارد زیر است که عبارت‌اند از:

  • بازاریابی‌های حضوری
  • سمینارها یا جلسه‌های کاری
  • بازاریابی تلفنی و پیامک‌های تبلیغاتی
  • تبلیغات روزنامه‌ای
  • تبلیغ روی خودکار، کارت‌های حافظه یا تقویم‌ها
  • تبلیغات تلویزیونی و رادیویی
  • تبلیغات چاپی؛ مانند کاتالوگ‌ها یا بروشورها و…

مزایای  بازاریابی برون‌گرا چیست؟

بازاریابی از طریق برون‌گرا می‌تواند مزیت‌های زیادی به همراه داشته باشد؛ اما اگر راه و روش اشتباهی را انتخاب کنید ممکن است دچار مشکلات و چالش‌های زیادی شوید. از مزایای روش بازاریابی برون‌گرا می‌توان موارد زیر را نام برد:

بیشترشدن آگاهی از برند موردنظر

اگر می‌خواهید برند خود را بیشتر تبلیغ کرده و معروف شوید این نوع بازاریابی مناسب است؛ زیرا کمک می‌کند مخاطبین جدیدی را پیدا کنید که اسم برند شما را هم نشنیده باشند. زیرا هدف این نوع بازاریابی پیداکردن مشتریان جدید است.

پیاده‌سازی‌های آسان بازاریابی برون‌گرا

استفاده از روش‌های بازاریابی برون‌گرا راحت‌تر از روش‌های درون‌گرا است. زیرا تولید محتوا زمان زیادی لازم دارد و ارسال ایمیل یا تماس تلفنی و حتی فرستادن نامه راحت‌تر از تهیه پیش‌نویس کمپین شبکه‌های اجتماعی یا استخدام‌کردن دیجیتال مارکت خواهد بود.

مزایای بازاریابی برون‌گراگرفتن نتیجه فوری

در این نوع بازاریابی می‌توانید خیلی سریع به نتیجه‌های فوری دست پیدا کنید و به‌جای اینکه منتظر مشتری باشید به سراغ او بروید. افرادی که تبلیغ‌های شما را از تلویزیون مشاهده می‌کنند یا دیگر شبکه‌های اجتماعی آنچه را که شما می‌خواهید را انجام می‌دهند که همین کار توسط تماس تلفنی هم صورت می‌گیرد.

معایب استفاده ازبازاریابی برون‌گرا چیست؟

بازاریابی برای انواع کسب‌وکارها دارای اهمیت زیادی است و روش‌ها و تکنیک‌های مختلفی برای این کار وجود دارد که هر کدام دارای یک سری مزایا و معایبی هستند. از معایب استفاده از بازاریابی برون‌گرا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

هزینه  بازاریابی برون‌گرا

با این که این نوع بازاریابی راحت‌تر است؛ اما دارای هزینه بالاتری بوده و هزینه‌های حضور در نمایشگاه‌ها برای تبلیغ هزینه‌برتر از سودی است که عاید فرد می‌شود. بازاریابی‌های برون‌گرا را معمولاً کسب‌وکارهای کوچک انتخاب می‌کنند؛ زیرا بودجه لازم برای کارهای بزرگ‌تر را ندارند.

موانع زیاد بازاریابی برون‌گرا

در بازاریابی برون‌گرا که بیشتر روی تماس تلفنی یا ایمیل تمرکز می‌کنند ممکن است با موانع قانونی مواجه شوند و حساب فرد را به‌عنوان حساب اسپم شناخته و شاکیانی به همراه داشته باشد.

مشخص‌کردن بازگشت سرمایه مشکل است!

بازگشت سرمایه در این نوع بازاریابی سخت است. مخصوصا در روش‌های سنتی‌تر تبلیغ مانند بیلبورد یا تلویزیون و با اینکه دست‌پیداکردن به مشتری آسان است؛ اما تعیین میزان موفقیت و تعداد افرادی که فعالیت را انجام داده‌اند سخت است.

چه کسانی از بازاریابی‌های برون‌گرا استفاده می‌کنند؟

باوجوداینکه موبایل‌ها و اینترنت پرطرف‌دار شده‌اند روش‌های جدید و خلاقانه‌ای برای تبلیغ هم ایجاد شده است و همین امر موجب شده از جذابیت‌های بازاریابی برون‌گرا کاسته شود. ولی هنوز هم بیشتر شرکت‌ها از بیشتر بودجه خود در بازاریابی برون‌گرا استفاده می‌کنند.

زیرا می‌خواهند مشتریان جدید و بالقوه پیدا کنند. هرچه میزان جذب مشتری بیشتر باشد حیاتی‌تر بوده و این نوع بازاریابی برای شرکت‌هایی که می‌خواهند معروف‌تر شوند و در زمان کوتاه بیشترین مخاطب را جذب کنند مناسب است.

کلام آخر

تمامی فعالیت‌ها و کارهایی که موجب می‌شود کار فروش و رسیدن کالاهای تولید شده توسط تولیدکنندگان به دست مصرف‌کننده‌ها برسد را بازاریابی می‌گویند. این فعالیت‌ها با دو نوع عنوان بازاریابی برون‌گرا و درون‌گرا شناخته می‌شوند.