
آشنایی با نرمافزار PUTTY
کاربرد نرمافزارهای مختلف
اینترنت امروزه در سیستمهای مدیریتی جایگاه ویژهای دارد. افراد با داشتن سرورهای زیاد و مختلف میتوانند محل کار یا آموزش خود را از راه دور بهراحتی مدیریت کنند. در رایانهها هم از مهمترین سرورهای خدماتدهندهای هستند که توانایی متصلشدن به شبکه اینترنت را دارند سرورهایی که توسط رایانه کار میکنند سرورهای لینوکس هستند و نرمافزارهای مختلفی هم به وجود آمده که به این سرورها کمک میکند؛ مانند نرمافزار PUTTY که برنامهای کنترلکننده از راه دور است.
نرمافزار PUTTY چیست؟
این نرمافزار شبیهساز برنامه و یا ترمینالی برای متصلکردن فایلها است که به روش نرمافزار آزاد در ویندوز گسترش پیدا کرده است. این نرمافزار دارای چندین پروتکل و برنامه متنوع است؛ مانند تلنت، SSH، rlogin، serial و … که از آنها پشتیبانی میکند. نرمافزاری است که برای سرویسگیرندههایی مانند ویندوز طراحی شده است و از راه دور به سیستمهای تحت یونیکس یا لینوکس اتصال پیدا میکند.
نرمافزار رایگان که با سورس باز است در زمینه مدیریت شبکه و متصلکردن اطلاعات پیشرو است. این نرمافزار برای سیستمعامل مایکروسافت ویندوز طراحی شده است؛ ولی به چندین سیستمعامل متنوع هم پورت میشود.
بهترین ویژگیهای نرمافزار PUTTY چیست؟
هر نرمافزاری که پا به عرصه میگذارد ویژگیها و خصوصیاتی دارد که برای کاربران دارای اهمیت است. از ویژگیهای مهم نرمافزار PUTTY میتوان موارد زیر را نام برد:
- امکان متصلکردن فایلها از راههای دور بین کامپیوتر و شبکهها با سرعت بالا
- توانایی پشتیبانیکردن از برنامههای SCP، SSH، rlogin، TelneT را دارد.
- امکان استفاده از این نرمافزار بدون پرداخت هزینه و مدیریتکردن از راه دور راحت و آسان است.
- توانایی ارتباط با محیطهای ترمینال انواع Linux، phone، windows، unix، Macintosh را دارد.
- دارای امنیت بالا
اهمیت استفاده از سیستم PUTTY
همانطور که اطلاعاتی در مورد نرمافزار PUTTY داده شد متوجه شدید که نرمافزاری است که دادهها را بین سیستمهای مختلف کامپیوتری ارائه میکند. شاید بپرسید با وجود برنامههایی مانند تلگرام یا واتساپ و… چرا به این نرمافزار مدیریت احتیاج داریم.
در شبکههای اجتماعی و حتی ایمیلها برای منتقلکردن فایلها محدودیتی وجود دارد و نمیتوان هر فایلی را با هر حجمی از این روشها منتقل کرد. مخصوصاً شبکههای اجتماعی باکیفیت پایین فایلهای ویدئویی را منتقل میکند. در این حالت نرمافزارهای مدیریت از راه دور مانند PUTTY دارای اهمیت میشوند. اگر این نرمافزار را روی سرورهای خود نصب کنید میتوانید بهسادگی تمامی فایلها را منتقل کنید. این نرمافزار را با سیستمهای ۳۲ و ۶۴ میتوان نصب کرد.
نحوه وصلشدن PUTTY به سرور لینوکس
بعد از اینکه این نرمافزار را دانلود کردید و برنامه را توسط قسمت category میخواهید اجرا کنید باید تنظیمات این برنامه را برای متصلشدن به سرور موردنظر خود تغییر بدهید و طبق نیازهای خود کانفیگ کنید. بین پروتکلهای متصل میتوانید SSH را انتخاب کرده و پورت پیشفرض ۲۲ در نظر بگیرید. اگر این پورت را در سرورهای خود تغییر دادهاید باید پورت موردنظر خودتان را وارد کنید. در بخش پایینتر session را ذخیره کنید تا برای متصلشدن بعدها به آن نیاز نداشته باشید و مجبور به واردکردن اطلاعات دوباره نباشید.
Port و lP اینکه راحتتر و سریعتر به سرورها دسترسی پیدا کند ذخیره میشوند. در آخر گزینه open را انتخاب کنید تا فضای خط فرمان هم گشوده شود. اما باید دقت کرد که اگر سرور درست باشد و بدون خطا باز شود در صفحات اول نام کاربری و رمز عبور خواهد را میخواهد که با واردکردن این مشخصات میتوانید بر لینوکس خود متصل شوید.
مورد امنیتی در زمان استفاده از نرمافزار PUTTY
زمانی که نرمافزار PUTTY نصب شد اگر فردی برای اولینبار به این نرمافزار اتصال پیدا میکند، معمولا یک هشدار امنیتی در مورد عدم ذخیرهکردن کلید میزبان سرور ارسال میشود که در زمان اتصال اولیه گزینه yes را انتخاب کنید. افرادی که برای اولینبار از این سرور استفاده میکنند و این هشدارهای امنیتی ذکر شده برای آنها ارسال نمیشود بدین معنی است که سرور او در حال حک شدن است.
کلام آخر
نرمافزار PUTTY بیشتر از ۲۳ سال فعالیت دارد و از بهترین برنامهها در کارهای SSH به شمار میرود و توسط این برنامه میتوان به سرور متصل شد و در زمان اندک اطلاعات خود را منتقل کرد.
0 دیدگاه