استراتژی کسب و کار
20
سپتامبر

استراتژی کسب‌وکار و نقش آن در موفقیت (قسمت دوم)

استراتژی کسب‌وکار و نقش آن در موفقیت (قسمت دوم)

در قسمت ابتدایی این مقاله درباره استراتژی کسب‌و‌کار و تمایزهای ناصحیح صحبت کردیم.در این مقاله به ادامه موضوع می‌پردازیم.

برای متمایز شدن در کسب‌وکار باید به نکات دیگری توجه کنیم.

در کسب‌وکار خود اولین باشید. دیجی کالا و آیس پک دو نمونه از این اولین‌ها هستند.

سهم بزرگی از بازار را در اختیار داشته باشید.سهم بزرگی در فروش، فناوری و…می‌تواند شما را متمایز کند.

فرمول خاص برای محصولات خود داشته باشید.ماشینی بودن، دستی بودن، مبهم و رازگونه بودن، مشخص بودن، همگی می‌تواند فرمول خاص محصولات یا خدمات شما باشد.

تخصصی باشید.محصول خاصی تولید کنید.محصول شما حتی اگر تنها یک محصول باشد در صورت داشتن کیفیت و تمایز می‌تواند محصول تخصصی شما باشد.مثلاً شرکت تولیدی محصولات حجاب که فقط چادر تولید می‌کند.گرچه گاهی گستردگی محصولات می‌تواند به پیشرفت کسب‌وکار کمک کند.اما تخصصی بودن محصولات باعث می‌شود کیفیت کار شما بالاتر برود.

چشم‌گیر باشید.سعی کنید با تبلیغ در فضای مجازی و…، با انتخاب برند و لوگوی مناسب، با انتخاب رنگ سازمانی مناسب، روش‌های خاص و تمایز جذب مشتری، به برندی چشمگیر تبدیل شوید.

جدید باشید.حرف جدیدی برای گفتن داشته باشید.محصول جدیدی برای ارائه داشته باشید.حتی اگر کار جدیدی انجام نمی‌دهید آن را جدید جلوه دهید.مثلاً یک شرکت داخلی تولید لبنیات، اخیراً در تبلیغات خود اعلام می‌کند بستنی‌های این مدل، از گاو خاصی تهیه می‌شود.شاید دیگر شرکت‌ها هم چنین کاری بکنند یا خود این شرکت تاکنون از شیر این گاو بستنی تهیه‌کرده است.اما اکنون با جدید نشان دادن این محصول ان را متمایز می‌کند.

تخصصی باشید، چشم‌گیر باشید و جدید باشید.این سه شعار می‌تواند راهی همیشگی جلوی شما جهت پیشرفت باشد.

نقش رهبری هزینه در استراتژی کسب‌وکار

تلاش کنید محصولات در حجم زیاد و با قیمت پایین تولید کنید.ارزانی که به دلیل کیفیت پایین محصولات نباشد.مانند فروشگاه‌های همواره تخفیف که با میانبرهایی نظیر خرید بی‌واسطه کالا از تولیدکننده،  توانسته‌اند اجناس را ارزان و باکیفیت بفروشند.

البته این مورد مخصوص کسب‌وکارهای بزرگ است.در کسب‌وکارهای بزرگ با حفظ سود می‌توان قیمت تمام‌شده برای مصرف‌کننده را کاهش داد.

استراتژی کسب و کار
استراتژی کسب و کار

 نقش تمرکز در استراتژی کسب‌وکار

سعی کنید با تخصصی شدن استراتژی کسب‌و‌کار و تمرکز بر یک نوع محصول یا خدمات کسب‌وکار خود را گسترش دهید.

 سعی کنید کسب‌وکار خود را در حوزه‌ای انتخاب کنید که در آن تخصص دارید.از گستردگی و پراکندگی در کسب‌وکار پرهیز کنید.مثلاً اگر در رشته‌های طراحی پارچه یا لباس تحصیل‌کرده‌اید فروشگاه پوشاک ایده مناسبی برای شما خواهد بود.

تولید همه‌چیز با ارائه به همه‌کس نمی‌تواند ایده خوبی برای استراتژی کسب‌وکار شما باشد.

حال که با مفاهیم اساسی کسب‌وکار آشنا شدیم لازم است برای سه تا پنج سال این ده کسب‌وکار خود و تعیین استراتژی آن برنامه‌ریزی کنیم.یعنی تعیین کنیم سازمان ما، طی 3 تا 5 سال این ده دقیقاً در چه مختصاتی خواهد بود.با توجه به میزان ریسکی که هر کسب‌وکاری دارد، در برنامه‌ریزی باید گزینه‌های روی میز و انتخاب‌های استراتژیک پنج‌ساله‌مان را تعیین کنیم.

نکات پایانی:

به‌جای قایق‌سواری در دریاچه قرمز، در اقیانوس آبی کشتی سواری کنید.

برای تعیین کسب‌وکار خود اقیانوس آبی را انتخاب کنید.در اقیانوس آبی تمام کشتی‌ها در رفت آمد هستند و هیچ‌کس مخل تجارت دیگری نیست.اما در دریاچه قرمز، کسب‌وکارهای کوچک در مکانی کوچک مدام برای جذب مشتری و مخاطب با یکدیگر می‌جنگند.این‌که اقیانوس آبی کسب‌وکار شما کجاست به خودتان و تصمیماتتان مربوط است.حتی شاید گاهی لازم باشد خودتان اقیانوس آبی کسب‌وکارتان را خلق کنید.

یکی از دلایل موفقیت استراتژی کسب‌و‌کار، استفاده از خدمات و وسایل بروز و پیشرفته است.فروشگاهی را تصور کنید که محصولات شیک و بروزی دارد اما دستگاه کارت‌خوان ثابت چسب کاری شده‌ای دارد که پر از سیم‌های دست و پاگیر است و برای استفاده مجبورید دو سه بار کارت بکشید.

از آن‌طرف فروشگاهی را تصور کنید که معمولی‌تر است اما دستگاه پوز سیار هوشمندی دارد که بسیار شیک و لمسی است و کار با آن بسیار راحت است و وقتتان پای صندوق تلف نمی‌شود. شما کدام فروشگاه را برای خرید انتخاب می‌کنید؟

برای دیدن انواع کارت‌خوان، پوز سیار، پوز پوز سیار هوشمند هم‌اکنون به صفحه این محصولات در وب‌سایت پوز پرداز مراجعه نمایید.