
انواع حساب بانکی
حساب بانکی انواع و اقسام گوناگونی دارد و به طور کلی به دو گروه اصلی قرضالحسنه و سرمایهگذاری تقسیم میشود. حسابهای بانکی که هر یک کارایی ویژه و مشخصی دارد، در ادامه بدانها پرداخته میشود.
حسابهای بانکی متفاوتی وجود دارد که افراد براساس نیاز به افتتاح آن ها اقدام میکنند.
حسابهای قرض الحسنه
حسابهای قرضالحسنه به دو گروه قابل تقسیم است که هر یک ویژگی منحصر به فردی دارند؛ اما، ویژگی مشترک هر دو حساب در آن است که فاقد سود بوده و بانک از این پول جهت سرمایهگذاری در امور خیریه استفاده می نماید.
قرضالحسنه جاری
به سپردههای قرضالحسنه جاری دسته چک تعلق میگیرد و هر فردی که دارای جواز کسب و یا اسناد قابل قبولی برای دریافت دسته چک است، میتواند اقدام به افتتاح این نوع حساب کند. برای استفاده از این حساب و دریافت موجودی آن میتوان از چک متصل به حساب و یا کارت بانکی استفاده نمود.
سپرده قرضالحسنه پسانداز
این حساب جهت شرکت در قرعهکشیها، امور خیریه و دریافت جایزه افتتاح میشود. عموماً این حسابها دارای موجودی کم و تراکنش پایین میباشند.
حساب سرمایهگذاری
وجه مشترک این نوع حساب سود سپردهای است که به صورت روزشمار محاسبه شده و در انتهای ماه این سود به حساب افراد واریز میشود. موجودی این حساب از طریق دفترچه و کارت متصل به حساب قابل برداشت میشود.
کوتاه مدت
این حساب فاقد بازه زمانی معینی است و صاحب حساب براساس نیاز خود، هر موقع که مایل باشد اقدام به دریافت کامل موجودی می نمایند. در این حساب، سوده سپرده روزشمار میباشد.
مدت دار
در این نوع حساب، قراردادی میان بانک و صاحب سپرده منعقد میشود. براساس این قرار داد، مدت مشخصی سپرده در حساب میماند و صاحب حساب اجازه برداشت را ندارد. در مقابل این قرارداد، سودی بیشتر از حسابهای کوتاه مدت به صاحبان این نوع حساب پرداخته میشود. عموماً به صاحبان این نوع حساب، کارت بانکی تعلق نمیگیرد. براساس آنچه که از سوی بانک مرکزی اعلام شده، این نوع حساب عبارت از 3 ماهه، 6 ماهه، 9 ماهه، یکساله و ویژه میباشد.
0 دیدگاه