
انواع دستگاه پوز
در مقالات قبلی توضيحاتی پيرامون دستگاه پوز ارائه شد و به صورت پراكنده به بعضی از انواع دستگاه پوز اشاره كرديم. در اين مقاله قصد داريم به طور ويژه به معرفی انواع دستگاه كارتخوان بپردازيم. در ابتدای بحث بايد به اين نكته اشاره كرد كه دستگاه های كارتخوان انواع بسيار متنوعی دارند و بررسی آنها در يك مقاله ممكن نيست لذا در اين مطلب به صورت تيتر وار انواع دستگاه پوز را معرفی می كنيم و در ادامه در خصوص دستگاه های پوز ثابت به صورت جزئی تر اطلاعاتی را ارائه می دهيم.
انواع دستگاه پوز
در حالت كلی دستگاه های كارتخوان به دو دسته سيار و ثابت تقسيم می شوند و هر كدام از اين دو دسته بندی خاص خود را دارند:
ثايت : شبكه ای، اينترنتی، تلفنی، بلوتوثی و كامپيوتری
سيار : سيم كارتی، موبايلی، اندرويدی

دستگاه پوز تلفنی
همان طور كه مستحضر هستيد دستگاه های كارتخوان برای ارائه خدمات بايد به شبكه های بانكی متصل شوند. اين اتصال در بستر اينترنت صورت می گيردو با توجه به اينكه اتصال به اينترنت با روش های مختلفی دارد، بر همين مبنا دستگاه های پوز متعددی طراحی شده اند كه يكی از اين مدل دستگاه ها، دستگاه های پوز تلفنی هستند.
اين دستگاه ها برای متصل شدن به اينترنت از خط تلفن ثابت استفاده می كنند. بنابر اين مناسب كسب و كارهايی است كه دسترسی به خط تلفن ثايبت را دارند. از جمله مسائلی كه اين كارت خوان ها به همراه دارند اين است كه هنگام انجام تراكنش خط تلفن اشغال خواهد شد به همين جهت هنگام ارسال اطلاعات و انجام عمليات بانكی نبايد از تلفن استفاده كرد. در خصوص سرعت هم بايد گفت نسبت به نسل های جديدتر تا حدی كند عمل می كند.
دستگاه پوز شبكه ای
در اين كارتخوان ها برای اتصال به شبكه از كابل LAN استفاده می شود. در واقع نحوه عملكرد در اين دستگاه ها به اين گونه است كه يك كابل LAN يا شبكه به مودم متصل می شود سپس از كابل از مودم به دستگاه كارتخوان وصل میشود. در صورتی كه از مودم همراه استفاده می كنيد ديگر نيازی به خط تلفن ثات نيست. سرعت انجام تراكنش در اين دستگاه ها بستگی به سرعت اينترنت و مودم دارد در صورتی كه سرعت اينترنت بالا باشد تراكنش هم با سرعت بالايی انجام خواهد شد. با توجه به عملكرد مناسب اين دستگاه ها معمولا در فروشگاه های بزرگ و زنجيره ای از اين مدل دستگاه ها استفاده می شود.
دستگاه های پوز اينترنتی
اين مدل از كاررتخوان ها برای اتصال به شبكه از امواج wi fi استفاده می كنند به همين جهت قابل حمل هم هستند و می توان آنها را در زمره كارتخوان های سيار هم در نظر گرفت. در خصوص حمل بايد گفت تا جايی می توان اين دستگا ها را جابجا كرد كه قابليت اتصال به وای فای وجود داشته باشد و اگر زياد از وای فای فاصله بگيريد قطعا اتصال به شبكه قطع خواهد شد. به لحاظ سرعت تراكنش هم بستگی به وضعيت وای فای و اينترنت دارند اما در حالت كلی می توان گفت با سرعت دستگاه های كارتخوان شبكه ای برابری می كنند. معمولا براز كسب و كارهايی كه تعداد تراكنش بالايی دارند مثل هايپر ماركت ها، رستوران ها، كافه ها و… مناسب هستند. بعضی از اين مدل دستگا ها قابليت اتصال كابل LAN را هم دارند.

دستگاه پوز كامپيوتری
اين دستگاه ها كه به نسبت مدل های ديگر كمتر شناخته شده هستند و برای اتصال به شبكه نياز به كامپوتر دارند. در واقع از طريق رايانه برای كنترل و كار با اين دستگاه استفاده می شود. معمولا از اين مدل دستگا ها در مراكزی استفاده می شوند كه نياز به چاپ فاكتور وجود دارد مانند داروخانه ها. نحوه عملكرد اين دستگاه ها به اين شكل است كه با اتصال اين دستگاه ها به صندوق فروشگاه ها و نصب نرم افزارهای حسابداری برای انجام تراكنش مبالغ فاكتور محاسبه و دستور انجام تراكنش به كارتخوان منتقل می شود.
دستگاه پوز بلوتوثی
اين مدل از دستگا ها برای اتصال و راه اندازی اوليه از اينترنت بهره می گيرند و با كمك بلوتوث تا برد مشخصی خدمات ارائه می دهند. اين مدل از دستگاه ها امروزه چندان مورد توجه نيستند و كمتر از اين دستگاه ها استفاده می شود.
0 دیدگاه