
با روانشناسی معامله چطور میتوان بدون احساس معامله کرد؟
روانشناسی در معامله
سرمایهگذاری و احساس ترید از تجربههای پر از هیجان و ارزشمند محسوب میشود و با پتانسیل بیشماری که دارد، میتواند بسیار مسحورکننده باشد. دراینبین مشکلات و آسیبهایی هم وجود دارد که ممکن است، این هیجان را از مسیر واقعی خود دور کند. مانند زمانی که با احساسات میخواهید سرمایهگذاری خود را هدایت کنید. جداکردن احساسات از سودآوری و پول کاری است که باید در بلندمدت و با تمرین زیاد به دست بیاید و با تحلیلکردن و روانشناسی معامله و احساسات، سرمایهگذاران میتوانند یک معامله سودآوری را با امنیت بالا انجام دهند.
روانشناسیهای معاملهگری به چه معناست؟
به احساسها و وضعیتی که ذهن افراد دارا هستند و به آنها در شکست و موفقیت در معامله کمک میکند، روانشناسی درمعامله میگویند. روانشناسی معاملهگری رفتارهای مختلف و جنبههایی از رفتار و شخصیت افراد را نشان میدهد که در کارهای تجاری آنها اثر می گذارد و به اندازه دیگر خصوصیات مانند مهارت، تجربه و دانش در موفق بودن معامله مهم است.
از جنبههای دیگری که در روانشناسی معاملات حیاتی محسوب میشود، نظم و انضباط و ریسکپذیری افراد است که با داشتن این ویژگیها و اجرای آن در موفقیت طرحهای معاملاتی موثر است. خصوصیاتی نظیر طمع و ترس هم در روانشناسی معاملاتی وجود دارد و حتی امید و پشیمانی هم در رفتارهای معاملاتی اثرگذار است.
به چه دلیل احساسات و طرز فکر در زمان معامله اهمیت دارد؟
در زمان معامله و تجارت ویژگی ترس و طمع احساسی است که در معامله بسیار تاثیر گذار است. زیرا ترس موجب میشود که معاملهگرها هیچ نوع ریسکی را انجام ندهند و ممکن است معامله سودآوری را از دست بدهند و از جهاتی دیگر طمعکردن میتواند باعث شود که فرد با ریسکپذیری زیاد از حد برای رسیدن به سود بیشتر کاری را انجام دهد. معاملهگران معمولا طبق تجربهای که دارند بین ویژگیهای ترس و طمع خود تعادل ایجاد میکنند. ترس از افراد معاملهگر در مقابل ریسکهای بیخود حفاظت میکند.
اما در مقابل، طمع موجب تحریک آنها برای استفاده از فرصتها و کسب سود بیشتر میشود. اگر به هر کدام از این ویژگیها بیش از اندازه بها داده شود باعث میشود در معاملات تصمیمات غیرمنطقی گرفته شود. یادگرفتن و آموزش معامله با افکار درست بهاندازه فهمیدن طرز تفسیر نمودار اهمیت دارد. معاملهکنندگان با درککردن احساسات خود در کنترل گرفتن آن میتوانند تصمیمات درست و آگاهانه بگیرند و زیان کمتری را متحمل شوند.
کنترل احساسات و تریدها در روانشناسی معامله
هیچ فردی نمیتواند بازار و طرز برقراری معامله را کنترل کند؛ ولی میتواند احساسات و اعمال خود را با چند ترفند در معامله کنترل کنند و به نحوی با روانشناسی معامله آشنایی پیدا کند. ترفندهایی که میتوان احساسات را کنترل کرد شامل موارد زیر میشوند:
کارهای خلاقانه را تجربه کنید
اگر ذهن فردی مشغول به تجارت باشد و میخواهد احساساتی مانند ترید را کنترل کند میتواند با کارهای خلاقانه مانند: گوشکردن موسیقی، آشپزی و حتی بازیکردن قدرت تخیل خود را تحریک کند و حتی گاهی میتواند ذهن خود را از کار آزادکرده و با تمرین بخشی مغز، این کار را انجام دهد.
از روی خشم کاری نکنید
زمانی که فردی دچار عصبانیت است باید صبر کرده و کاری انجام ندهد تا به خود مسلط شود. البته کنترل احساسات در ترید در اوج عصبانیت بسیار سخت است و هیچ معاملهای بدتر از معامله انتقامجویانه انجام نمیشود. اگر دچار ضرر و زیان شود برای برگشت سرمایه باید منابع مهم بخش کاری خود را مطالعه کند.
پیادهروی در روانشناسی معامله
اگر در طول روز روند کاری بازار را با خیرهشدن به مانیتور دنبال کنید بسیار خستهکننده است. پس کمی استراحت و هوای تازه میتواند مفید باشد. یک پیادهروی تند موجب گردش خون بهتر شده و میتوان از محیط اطراف انرژیها را جذب و ذهن را آسوده کرد.
احتیاط را با ترس اشتباه نگیرید
برای کنترلکردن احساسات در ترید اگر میخواهید بااحتیاط و محتاط بودن باتوجهبه عقل و منطق معامله را انجام دهید باید اطمینان کنید که احتیاط و ترس در تصمیم شما جایی ندارد؛ زیرا ترس از تجارت شما جلوگیری کرده و معامله به هم میخورد.
سخن آخر
احساسات میتواند از چالشهای رایج در روانشناسی معامله باشد. آموزش و یادگیری کنترلکردن احساسات با روش فکر و محرکهای عاطفی، یک هنر و مهارتی باارزش محسوب میشود که یک معاملهگر در معاملههای زیاد و فشارهای فروش به دلیل ترس از خود محافظت میکند. پس برای اینکه یک معاملهگر خوب و منطقی باشید باید سالها به طور مداوم آموزشدیده و تمرین کنید.
0 دیدگاه