
تجارت الکترونیک چرا و چگونه؟
امروزه با توسعه اینترنت و ورود دامنه کسب و کار ها به دنیای مجازی، اصطلاح اجرایی نوینی با عنوان تجارت الکترونیک شکل گرفته است. این نوع تجارت نه با حضور فیزیکی افراد در فروشگاهها، بلکه بر مبنای اینترنت، تنها با چند کلیک و از طریق دسترسی به کامپیوتر و یا گوشیهای هوشمند ایجاد شده و با سرعت زیادی رو به گسترش است.
در سالهای اخیر تجارت الکترونیک اهمیت بسیاری یافته است.
این نوع تجارت برای نخستین بار توسط شبکه ارزش افزوده معرفی شد تا تمامی فعالان اقتصادی و خریداران محصولات در کمترین زمان ممکن بتوانند محصولات خود را خریداری نماید. در همین زمان، سایتهای بزرگی همانند آمازون و ایبی EBay راهاندازی شد. سپس، با ساخت گوشیهای هوشمند بر تعداد فروشگاههای الکترونیکی و به حجم کاربرد تجارت الکترونیکی افزوده شد؛ اما، پس از شکلگیری شبکههای اجتماعی همانند فیسبوک facebook تجارت الکترونیکی شکلی جدید و حالتی غیررسمی و دوستانه یافت.
این عامل باعث شد تا افراد احساس راحتی بیشتری در دنیای الکترونیک داشته و تمایل بیشتری به تبادلات مالی در دنیای مجازی یابند. بهطوری که نتایج نشان میدهد بسیاری از خریداران و مشترکان سایتهایی همانند اسپاتیفای Spotify از طریق شبکههای اجتماعی به این سایتها منتقل شدهاند. آمارهای موجود از سال 2000 تاکنون نشان میدهد، تجارت الکترونیک همچنان روبه توسعه است. تا جاییکه در سال اخیر در حدود 2 تریلیون دلار در جهان از طریق تبادلات الکترونیکی منتقل شده است.
خرید از فروشگاههای اینترنتی و استفاده از دستگاههای کارتخوان نمونهای از تجارت الکترونیک به شمار میآیند.
این نوع تجارت در حال حاضر بر مبنای تکنولوژی دیجیتالی و بازار خرید استوار است. بدین صورت، خدمات و کالاهای گوناگونی برمبنای نیاز خریداران در بازار عرضه و به صورت دیجیتالی تبادلات لازم انجام میشود. یکی از دلایل ترویج و رونق تجارت الکترونیکی، برخورداری از مزایای متعددی در مقایسه با تجارت سنتی است که مهمترین آنها راحتی، صرفهجویی در زمان و هزینهها، وجود تنوع در عرضه محصولات و خدمات، تنوع در تخفیفات گوناگون و دسترسی به محصولات مشابه میباشد.
0 دیدگاه