تحلیل تکنیکال چیست؟
29
آوریل

تحلیل تکنیکال چیست؟

روش‌های سرمایه‌گذاری

روش‌های جذاب و زیادی برای کسب سود و سرمایه‌گذاری وجود دارد. افراد می‌توانند از دو راه مستقیم و غیرمستقیم وارد سرمایه‌گذاری‌های بازار شوند. در روش غیرمستقیم افراد باتجربه و حرفه‌ای این سرمایه‌گذاری را برای اشخاص انجام می‌دهند. در روش مستقیم خود فرد اقدام به خریدوفروش کرده و باتجربه و دانش خود و افزایش اطلاعات در مورد سرمایه‌گذاری و معامله‌گری سعی می‌کند در این زمینه موفق شود. یکی از تحلیل‌های کاربردی در زمینه سرمایه‌گذاری و فعالیت در بورس تحلیل تکنیکال است.

تعریف مفهوم تحلیل های تکنیکال

روش‌های سرمایه‌گذاری مفهوم و معنای خاصی دارند از جمله تحلیل کاربردی که در بازار مالی معمولا به روشی گفته می‌شود که رفتار احتمالی نمودار را از روش داده‌های گذشته مانند قیمت و تغییراتی که صورت می‌گیرد و حجم معامله و… پیش‌بینی می‌کنند. این روش کاربردی در اکثر بازارهایی که در آن عرضه و تقاضا انجام می‌شود، صورت می‌گیرد. بازارهای مانند ارز دیجیتال، بورس اوراق بهادار، بازار طلا و فلزات گران‌قیمت و… دارای سابقه قیمتی و معاملاتی هستند از این روش تحلیلی استفاده می‌کنند.

تاثیر تحلیل تکنیکال روی معاملات

این تحلیل در بیشتر سرمایه‌گذاری‌ها و معاملات انجام می‌گیرد. زیرا موجب می‌شود یک فرد معامله‌گر قسمت‌ها و بخش‌های ورود به سهم و خروج از آن را تشخیص دهد و بتواند نسبت به دیگر معامله‌گران روند سرمایه‌گذاری را پیش‌بینی کند. این کار موجب می‌شود، معامله نظم داشته و اگر طبق راهکار و استراتژی پیش برود باعث سودآوری مناسبی برای سرمایه‌داران شود. برای اینکه از تحلیل تکنیکال در معامله‌های روزانه و حتی اوراق بهادار استفاده شود باید با اصول و قواعد آن آگاهی پیدا کرد و آن را بهتر شناخت. زیرا این تحلیل بر سه اصل مهم استوار است.

روش های سرمایه گذاریمفاهیم اصلی در تکنیکال چیست؟

گفته شد که این تحلیل برسه اصل برقرار است و بر پایه این اصول صورت می‌گیرد. این اصول عبارت‌اند از:

همه چیز بر پایه قیمت نهفته است

این جمله پایه و اصل اولیه تحلیل تکنیکال به شمار می‌رود و اگر آن را درست درک نکنید، نمی‌توانید تحلیل را یاد بگیرید. در این تحلیل بر این باور هستند که هر چیزی که بر قیمت‌ها تاثیر بگذارد؛ یعنی یک سهم است و تحلیل قیمت تمام چیزی است که باید به آن توجه کرد. زیرا  بازار هوشمند بوده و به هر چیزی واکنش نشان می‌دهد.

آینده هم شبیه گذشته است

از روش‌های دیگر این تحلیل این است که قیمت‌ها از لحاظ تاریخی نیاز به تکرار دارند و این تکراری بودن روند قیمت به روان‌شناسی بازار مرتبط است. تحلیل از نمونه‌های نموداری و شمعی برای تحلیل حرکت‌های بازار و درک نمونه‌های الگو استفاده می‌کنند. بیشتر از صدسال این نمونه‌ها مورداستفاده بوده و با اطلاعات امروزی هم ارتباط دارد.

قیمت ها روند جاری را حفظ میکنند

قبل از اینکه قیمت‌های روز حرکت و پیشرفت آینده را تعیین کنند، طبق نظریه‌ای که وجود دارد گفته شده قیمت‌ها طبق روندها حرکت می‌کنند. یعنی قیمت‌ها دوست دارند در روند فعلی باقی بمانند تا تغییر جهت دهند تا زمانی که عواملی آنها را از حرکت متوقف کند. این قانونی است که از دلایل محکم تحلیل‌گران تکنیکال است.

تحلیل تکنیکال در بورس به چه صورت است؟

برای کسب سود یکی از راه‌های مناسب، سرمایه‌گذاری در بورس است که به دو روش مستقیم و غیرمستقیم می‌توان آن را انجام داد. در روش مستقیم خود شخص سرمایه‌گذار شروع به خریدوفروش سهام می‌کند. در روش دوم روش غیرمستقیم هم به دو روش یعنی به‌صورت صندوق سرمایه‌گذاری و سبدگردانی می‌توان این کار را انجام داد. این روش برای افرادی مناسب است که دانش و تجربه کافی در انجام این گونه سرمایه‌گذاری‌ها و معاملات را ندارند و حتی زمان کافی که بتوانند در بورس بمانند را هم ندارند.

زیرا واردشدن به معاملات بورس نیاز به اطلاعات در بخش‌هایی که مربوط به بورس و سرمایه‌گذاری است دارد. زیرا این اطلاعات در کنار دانشی که کسب می‌کنید شما را به موفقیت نزدیک می‌کند. با داشتن اطلاعات کافی و استفاده‌کردن از تحلیل می‌توان وضعیت بازار و سهام را بررسی کرد و سرمایه‌گذاری هوشمندانه را انجام داد و احتمال ریسک را هم کمتر کرد.

سخن آخر

مهم‌ترین روش‌هایی که سرمایه‌گذاران یا فعالان در بازار بورس از آن برای انتخاب و شناخت گزینه‌های سرمایه‌گذاری استفاده می‌کنند تحلیل تکنیکال است. زیرا یک استراتژی معاملاتی محسوب می‌شود و فرصت‌های معامله را تعیین می‌کند.