
درگاه پرداخت واسط چیست؟
درگاههای پرداخت
در دنیای تکنولوژی، امروزه کسبوکارهای آنلاین بیشتر از پیش افزایش پیدا کرده است. افراد از درگاههای پرداخت بیشتر از گذشته استفاده میکنند. بدون این درگاههای پرداخت افراد خریدار باید هزینه کالا را بهصورت نقدی پرداخت کنند یا به روش کارت به کارت برای فروشنده واریز کنند که زمان زیادی لازم دارد. حتی پیگیری مبالغ واریز شده هم برای فروشنده امری دشوار است به همین دلیل درگاه پرداخت واسط برای رفع این مشکلات به وجود آمده است.
افراد میتوانند هزینه را بهصورت امن به فروشنده پرداخت کنند و فروشندهها هم با پنلهای کاربردی آن را پیگیری میکنند. درگاه پرداختی به دو صورت واسط و پرداخت مستقیم است که این دو تفاوتهایی با هم دارند.
درگاههای پرداخت واسط چیست؟
بیشتر کسبوکارهای آنلاین که در بستر شبکههای اجتماعی و وب کار میکنند، از درگاه پرداخت واسط استفاده میکنند. شرکتهایی که این درگاه پرداخت واسط را به افراد ارائه میکنند در واقع خود واسط بین بانک و کسبوکار افراد میشوند. در این روش پرداخت افراد با بانکها رابطه مستقیمی ندارند و این درگاه پرداخت توانسته امکانات مختلفی را برای کارهای اینترنتی ایجاد کند. البته لازم به ذکر است که تمامی درگاههای یکپارچه و به یک شبکه واحد تبدیل شدهاند و درگاههای پرداخت واسط وجود ندارد.
چه افرادی نیاز به درگاه پرداخت دارند؟
گفته شد افرادی که دارای کسب و کار و مشاغلی هستند که با شبکههای اجتماعی رفت داردند، نیاز به این درگاه دارند تا بدون مشکل بتوانند هزینه ها را دریافت و آن را پیگیری کنند. کسب و کار ها و افرادی که به این درگاهها نیاز دارند شامل موارد زیر میشوند:
- فروشندگانی که در شبکههای اجتماعی اینستاگرام، تلگرام فعالیت میکنند.
- فروشگاههای اینترنتی به درگاه نیاز دارند.
- سایتهایی که بهصورت آنلاین خدمات متعدد و مختلفی را ارائه میکنند.
- صفحههای فروش محصولات و خدماتی در اینستاگرام نیز به درگاه نیاز دارند.
مزیتهای درگاههای پرداخت واسط
هرکدام از روشهای پرداخت میتوانند مزایایی برای فروشندگان و خریداران داشته باشند و موجب رشد و گسترش و یا عدم رشد این درگاهها شوند. مزایای استفاده از این درگاه پرداخت واسط بسیار زیاد است که این مزیتها شامل موارد زیر میشود:
- انتقالدادن تراکنش بهحساب بانکی با سرعت بالا انجام میشود.
- در این روش پرداخت کاربر میتواند از کیف پول الکترونیکی استفاده کند.
- این روش دارای پشتیبان آنلاین بوده و ۲۴ ساعت آماده پاسخگویی است.
- مزیت دیگر آن پرداخت درونبرنامهای است.
- یکی دیگر از مزایای آن این است که میتوان شماره شبا را برای یک حساب کاربری تعریف کرد.
- در این روش میتوان چندین درگاه همزمان و بدون هیچ محدودیت به کسبوکارها متصل شوند.
- شخصیسازی درگاه پرداخت برای تقاضاکننده ممکن است.
ویژگیهای درگاه پرداخت اینترنتی واسط
گرفتن کد رهگیری مالیاتی و نماد الکترونیکی برای گرفتن درگاههای پرداخت واسط برای کسبوکارهای کوچک ولی آنلاین تا سال گذشته نیاز نبود و یک مزیت محسوب میشد. زیرا افراد باید مدارکی را تهیه میکردند که تهیه آن زمان زیادی لازم داشت و حتی برای بیشتر کسبوکارهای آنلاین هم امکان نداشت. اما امروزه در این سالها برای اینکه بتوان درگاه پرداخت واسط را داشت؛ مانند درگاههای مستقیم نیاز به گرفتن کد رهگیری اعتماد است.
درگاههای واسط با داشتن ویژگیهای خاص دیگر هنوز بین کسبوکارهای آنلاین موردتوجه و استفاده قرار میگیرند. زیرا زمان تسویهحساب در این درگاه واسط نسبت به درگاه مستقیم کوتاهتر است؛ یعنی زمان انتقالدادن تراکنش اینترنتی بهحساب افراد دیگر از طریق درگاه واسط و طبق زمان انتقال پایا فقط چند ساعت زمان لازم دارد. اما این مورد درگاه پرداخت مستقیم در زمان بیشتر و طولانیتری وجه را بهحساب بانکی حساب موردنظر انتقال میدهد.
کلام پایانی
اگر با مفهوم درگاههای پرداخت واسط یا مستقیم آشنا شدید، حتما تفاوت این دو درگاه را هم میدانید. به درگاههای پرداختی به دلیل داشتن نماد اعتماد الکترونیکی یا اینماد، درگاه مستقیم گفته و به درگاه پرداختی که از طریق شرکتهای مانند زرین پال ارائه میشد، درگاه پرداخت واسط میگویند.
میتوان گفت در واقع علت این نامگذاری این است که در سالهای پیش مشتریان بعد از اینکه روی دکمه پرداخت کلیک میکردند وارد یک صفحه جدا میشدند که صفحه واسط نام داشت و در مرحله بعد وارد صفحه پرداختهای اصلی میشدند به همین دلیل به این درگاه پرداخت واسط میگویند.
0 دیدگاه