24
آوریل

رفتار خرید آنلاین

در سال‌های اخیر فرآیند سنتی خرید تغییر یافته و به شکل‌های نوینی همانند خرید آنلاین و تجارت الکترونیک درآمده است. خرید آنلاین را می‌توان فرم نوینی در تجارت‌های خرد و کلان به شمار آورد. در این شیوه تجارت، خریدار به فروشگاه‌های اینترنتی و سایت‌هایی مراجعه می‌کنند که در آن محصولات گوناگون به شکل و مدل‌های مخنلف قابل عرضه و فروش می‌باشند.

رفتار آنلاین به تمام ویژگی‌ها و واکنش‌های بازدیدکنندگان از سایت گفته می‌شود.

براساس اهداف مدیران سایت در چنین فروشگاه‌هایی، محصولات براساس دسته‌بندی ارائه می‌شود؛ اما، نکته‌ای که برای موفقیت چنین سایت‌هایی اهمیت بسیاری دارد، رفتار خرید آنلاین است. یکی از نخستین مسائل حائز اهمیت، توسعه مستمر تعداد کاربران، حجم تراکنش‌ها و معاملات متعدد می‌باشد. در حالی که بسیاری از فروشگاه‌های آنلاین نتوانسته‌اند به خوبی روی نیازها و رفتار مراجعه‌کنندگان و مصرف‌کنندگان خود شناخت پیدا کنند. اصولی که تجارت آنلاین براساس آن استوار است.

رفتار خرید آنلاین

در چنین تجارتی، منظور از رفتار خرید بررسی تمام واکنش‌های مشتریان پس از ورود به سایت همانند مدت زمان گردش در سایت، محصولات مورد علاقه عمومی، بازه زمانی فروش، تخفیفات مورد علاقه و میزان خرید توسط مشتریان می‌باشد. براساس معیارهای مذکور عموماً مدل‌هایی طراحی می‌شود که بتواند فرآیند تصمیم‌گیری و خرید آنلاین مشتریان را پیش‌بینی و احتمال خرید محصولات بیشتر را فراهم نماید. مدل رفتار خرید آنلاین براساس معیارهایی همانند تجربه، فرار از روزمرگی، برانگیختگی، مفید بودن، راحتی استفاده، طراحی فضای دوستانه، جذابیت، تعالی خدمت و بازگشت سرمایه استوار است. تمامی موارد مذکور باعث ایجاد راحتی در استفاده مشتریان و به دنبال آن سبب تأثیر مثبتی در نگرش نسبت به خرید آنلاین می‌شود. افزون بر موارد مذکور، ویژگی‌های جمعیت شناختی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

رصد دقیق رفتار خرید آنلاین عاملی برای افزایش بازدید و توسعه سایت است.

مدیران باید شناخت کاملی از ویژگی‌های بازدیدکنندگان همانند سن، جنسیت، تحصیلات، علایق، نیازها و درآمد نسبی آنان داشته باشند. اطلاع از این معیارها باعث می‌شود تا مدیران به راحتی روی بازدیدکنندگان خود سرمایه‌گذاری نموده و آنان را از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل کنند.