
سرقت اسکیمری از کارتهای بانکی
کلاهبرداری از کارتهای بانکی
با وجود دستگاههای کارتخوان و کارتهای عابربانک خریدکردن و نقلوانتقال پول بسیار ساده و راحتتر شده است. ولی خطرها و سوءاستفادهها از این کارتها هم بیشتر از گذشته رواج پیدا کرده است که حساب بانکی افراد را تهدید میکند. یکی از این خطرها سرقت اسکیمری و یا کپی کارتبانکی و کارتخوان سیار است که به آن میپردازیم.
معنی سرقت اسکیمری و یا کپی کارتبانکی یعنی چه؟
اسکیمر دستگاه یا فردی است که توسط اسکیمینگ یا همان کپیکردن غیرقانونی از کارتهای بانکی روی یک کارت دیگر را انچام میدهد. با این کار اقدام به سرقت دادهها و اطلاعات حساب بانکی افراد و کلاهبرداری از کارتبانکی میکنند.
اسکیمینگ همان انتقال اطلاعات و دادههای کارت عابربانک بر روی کارت دیگر بدون اینکه مالک رضایت داشته باشد و یا از آن اطلاعی داشته باشد، است. اسکیمر همان دزد یا سارق است که اقدام به کلاهبرداری از طریق کارت عابربانک میکند. البته در ایران به دستگاه و ابزاری که استفاده میشود نیز اسکیمر میگویند.
بعد از سرقت اطلاعات دادهها چه اتفاقی رخ میدهد؟
زمانی که کارتبانکی یا اطلاعات آن توسط اسکیمر یا سارقان به سرقت میرود از این کارتها استفادههای متفاوتی انجام میدهند. یکی از روشهای این سازمان با دزدیدن اطلاعات فرد این است که هویت او را جعل میکنند و با دزدیدن اطلاعات شخصی و با داشتن جزئیات کارت، اقدام به راهاندازی حسابهای تکراری و یا حتی دریافت وام به نام فرد قربانی میکنند.
دیگر استفاده از کارت سرقتی این است که اطلاعات به سرقت رفته را در خریدهای اینترنتی یا تلفنی مورد استفاده قرار میدهند که به این نوع سرقت کلاهبرداری بدون ارائهکردن کارت معروف است. روش بعدی استفاده از کارتهای سرقتی که در کشور ما هم بسیار رایج شده است. این سارقان اطلاعات کارت را روی کارتهای بانکی تقلبی کپی میکنند و توسط این کارتها به دزدی از حساب فرد صاحبکارت میپردازند.
چطور دستگاه اسکیمر را تشخیص دهیم؟
دستگاههای اسکیمر را میتوانند با دستگاههای کارتخوان یا حتی خودپرداز ترکیب کنند. البته تشخیص دستگاههایی که اسکیمر در آن جاگذاری شده کار سختی است. اسکیمر کارتبانکی معمولا بیرون از دستگاه اصلی کارتخوان یا خودپرداز قرار میگیرد و قسمتی اضافی از این دستگاهها بیرونزده است. میتوان اطمینان داشت که یک اسکیمر روی دستگاه نصب است و سرقت اسکیمری از کارتبانکی صورت میگیرد.
البته در بعضی از مواقع هم اگر اسکیمر روی دستگاه کارتخوان یا خودپرداز نصب باشد، ظاهری نامناسب و شل به نظر میرسد که این قطعات شل وجود یک اسکیمر روی دستگاه اصلی را ثابت میکند.
نحوه پیشگیری از کلاهبرداری توسط اسکیمرها
برای اینکه بتوان از سرقت اسکیمری و این کلاهبرداریهای کارتبانکی جلوگیری کرد باید به چند توصیه که ذکر میشود دقت کرد. این توصیهها عبارتاند از:
- افراد همیشه سعی کنند خودکارت بکشند و از دادن کارت به افراد غریبه خودداری کنند.
- مهمترین موضوع در این سرقت این است که مجرم اگر رمز شما را نداند نمیتواند از کارت شما سوءاستفاده کند. پس اگر کارت را تحویل شخصی دادید درخواست کنید که رمز را خود وارد کنید.
- اگر مجبور هستید کارت را به افراد بدهید سعی کنید کارت کشیدن را چک کنید و اطمینان کنید که به جز کارتخوان اصلی کارت شما در دستگاه دیگری کشیده نمیشود.
میتوان با رعایت این نکات ساده سرقت اسکیمری از کارت بانکی خود جلوگیری کرد.
بیشتر سرقتهای اسکیمری در چه مکانها صورت میگیرد؟
طبق تحقیقاتی که در کشورهای مختلف و مکانهایی که سرقت اسکیمری صورتگرفته نشان میدهد که یکی از این مکانها پمپبنزینها هستند که بیشتر افراد باعجله کارت کشیده و میروند. یکی از انتخابهای سارقان اسکیمر نصبکردن دستگاه اسکیمر روی خودپردازها یا کارتخوانها در این مکان است که میتوانند بهراحتی کارتبانکی را جعل و از حساب فرد پول نقد دریافت کنند.
رستوران یا خردهفروشیها هم از دیگر مکانهایی هستند که سرقت اسکیمری در آنها بیشتر مشاهده میشود. زیرا زمانی که مشتری کارت خود را به فروشنده یا پیش خدمت برای صورتحساب میدهد، فرصتی است که میتوان کارت را در دستگاهی مجهز به اسکیمر هم کشید و اطلاعات و دادههای آن را سرقت کرد.
کلام پایانی
برای اینکه از سرقت اسکیمری جلوگیری شود، بانکها وظیفه دارند از ابزارهای ضد اسکیمینگ استفاده کنند که فعلا در روی دستگاههای بانکی انجام شده و هنوز در تمام عابربانکها به اجرا درنیامده است.
0 دیدگاه