
شاخههای بانکداری الکترونیکی را بهتر بشناسیم
برای کاربرد بهینه باید شاخههای بانکداری الکترونیکی را بشناسیم. بهطور کلی، پس از راهاندازی بانکداری الکترونیکی و توسعه ی آن، تغییرات عظیمی در عرصه ی تبادلات و خدمات الکترونیکی بانکی پدید آمد. هر یک از شیوههای بانکداری الکترونیکی وظایف و ویژگیهای منحصر به فردی دارند. بههمین دلیل، هر شخصی که در دنیای امروزی درگیر تکنولوژی و جهان الکترونیکی میباشد، باید با این شاخهها آشنا باشد تا بتواند در جهت سهولت و تسریع امور روزانه خود از آنها بهره گیرد. در ادامه ی این نوشتار شاخههای بانکداری الکترونیکی معرفی میشود.
مبتنی بر دستگاه خودپرداز
این شیوه را میتوان مرسومترین روش بانکداری الکترونیک دانست. در این شیوه عملیاتهایی همانند دریافت پول، انتقال وجه، پرداخت قبوض، کمکهای نقدی به سازمانها و واریز وجه به سازمانهای طرف قرارداد بانکها انجام میشود.
مبتنی بر تلفن ثابت
نوعی از عملیاتهای بانکداری الکترونیکی با استفاده از تلفن ثابت انجام میشود. برخی از عملیاتهای بانکی همانند درخواست صدور دسته چک، توقیف برگۀ چک، دریافت موجودی حساب، پرداخت قبوض، دریافت اطلاعات نرخ ارزها و سهام از طریق تلفن ثابت انجام میشود.
مبتنی بر تلفن همراه
شیوۀ نوینتری در مقایسه با تلفن ثابت به شمار میآید. در این شیوه با استفاده از پیامک، تماس صوتی و یا شمارهگیری سامانههای هوشمند میتوان خدمات گوناگونی همانند آنچه در بالا گفته شد، دریافت کرد. ازآنجاییکه تلفن همراه امروزه در دسترس افراد قرار دارد این روش کاربردی تر است.
مبتنی بر پایانه ی فروش
شیوه ی مرسوم دیگر بانکداری الکترونیکی با استفاده از پایانههای فروش میباشد. با استفاده از پایانههای فروش عمدتاً تبادلات نقدی میان خریداران و فروشندگان انجام میشود. بدین دلیل، این نوع از بانکداری الکترونیک رونق بسیاری یافته و روزانه بر میزان کاربرد آن افزوده میشود.
مبتنی بر اینترنت
در این روش، مشتریان با اتصال به اینترنت و سایتهای مرتبط عملیات مختلفی را همانند واریز وجه، پرداخت قبوض و دریافت موجود حساب انجام میدهند. امروزه این روش طرفداران بسیار زیادی دارد؛ زیرا، در حال حاضر اینترنت به اشکال مختلف در دسترس افراد قرار دارد. دسترسی بیش از حد اینترنت باعث سهولت در فرآیند داد و ستد میشود.
0 دیدگاه