
نرمافزار تحت وب چیست و کاربرد آن چیست؟
انواع نرمافزارهای رایج در بستر اینترنت
چگونگی انجام کارهای مختلف همیشه در حال تغییروتحول است. امروزه اکثر کسبوکارها یا قسمت بیشتر فعالیتهای خود را در بستر اینترنت انجام میدهند. استفادهکردن از اینترنت یعنی ارتباط با مدلهای مختلف مشتریان و حتی تامین کنندگان است. تکنیکهای بهکارگرفتن نرمافزارها هم تغییر پیدا کرده است. نرمافزارها دارای مدلهای مختلفی نسبت به نیازهای افراد هستند که به دلیل افزایشپیداکردن استفاده از بستر اینترنت نرمافزار تحت وب هم بسیار گسترده و رایج شده است.
نرمافزار وب چیست؟
یکی از تکنولوژیها و دستاوردهای جدید محسوب میشود و برنامهای است که برای اجراکردن آن نیاز به مرورگر است. هیچ محدودیتی برای استفاده از این نرمافزار وجود ندارد. البته برای استفاده درست و مناسب بهتر است از نسخههای جدید مرورگرها مانند فایرفاکس، گوگل و… استفاده شود.
البته تحت وب بودن به این معنی نیست که همیشه به اینترنت نیاز است و برای استفادة کردن برای بار اول نیاز به اینترنت بوده و برای استفادهکردن از تواناییهای درونبرنامه این نرمافزار حتی بدون اینترنت هم امکان اجرای آن وجود دارد. در حقیقت نرمافزار تحت وب به این معنی است که میان نرمافزار و کاربر توسط یک مرورگر ارتباط برقرار میشود و بدون یک مرورگر نمیتوان ارتباطی با کاربر برقرار کرد.
نرمافزار وب چگونه کار میکند؟
نرمافزارهای محلی برای اجراکردن به سختافزارهای ذخیره اطلاعات معینی نیاز دارند؛ ولی برخلاف آن برای اجرای نرمافزار تحت وب فقط به یک سرور نیاز است تا خدمات مورد احتیاج مخاطبین را توسط یک سرور واسط ایجاد شود. یعنی در این سیستم اطلاعات توسط یک سرور خارج از فضای فیزیکی کاربر بارگذاری میشود و با یک سرور واسط تمامی این اطلاعات پردازش و انتقال پیدا میکند.
در آخر کار بر اطلاعاتی را که نیاز دارد را توسط مرورگر خود مشاهده و آن را ویرایش و ذخیره میکند. این نرمافزار علاوه بر سرعت بالایی که دارد، هزینه پایینی را هم دارا است و امنیت دادهها هم از جمله مزایای مهم نرمافزار تحت وب به شمار میآید. سرورهای این نرمافزار دارای آخرین آپدیتها و پچهای امنیتی است و از دغدغههای این نرمافزار حفظ اطلاعات کاربران است.
کاربرد نرمافزار تحت وب در کسبوکارها چیست؟
هر نرمافزار دارای کاربردها و مزایای زیادی در پیشبرد کسبوکارها ایجاد میکند. نرمافزار تحت وب هم به کسبوکارها این امکان را میدهد که بدون اینکه این نرمافزار را روی رایانههای خود نصب کنند، سالیانه یا ماهیانه هزینههایی را پرداخت کرده و از امکانات این نرمافزار استفاده میکنند. شرکتها و سازمانهایی که در زمان عرضه محصولات نرمافزاری خود از این تکنیک استفاده میکنند یکی از ارائهکنندگان خدمات نرمافزاری یا ASP شناخته میشوند. امروزه ASP زیادی در کل جهان و حتی داخل کشور در حال عرضه خدمات به این سازمانها هستند. بیشتر کسبوکارهای جدید به دنبال کاهش هزینه و سرعت عملیات سازمانی خود هستند که با استفادهکردن از نرمافزار تحت وب میتوانند، اطلاعات موردنیاز کسبوکار خود را بارگذاری و ویرایش کنند تا همیشه در دسترس باشد.
این مورد از نیازهای اصلی نرمافزارهای سازمانی است. این نرمافزار به دو روش پیادهسازی میشود. یک روش بهصورت ابری و نصبکردن روی سرورهای کاربر که البته هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارا است. استفاده از نرمافزار ابری بسیار سادهتر و کمهزینهتر است و انعطاف کمتری دارد و برای کسبوکارهای مختلف امکان سفارش سازی وجود ندارد.
انواع نرمافزارهای تحت وب
نرمافزارها دارای انواع مختلفی هستند که کاربردهای خاصی دارد. درمورد تحت وب بودن دو نوع از این نرمافزارها را دارا هستیم که به نام نرمافزارهای ابری و غیر ابری کاربرد دارند که البته با هم تفاوتهایی را دارند. سیستمهای ابری نرمافزاری است که تحت وب است و به سازمانها امکان میدهد که از شرکتهای زیر ساخت خدمات ابری بهرهمند شوند. سیستمهای غیر ابری هم به روشی عمل میکند که حتما باید توسط اینترنت از سیستم سازمان استفاده کرد.
کلام پایانی
نرمافزار تحت وب از جمله برنامههای کامپیوتری به شمار میآید که امروزه استفاده از آن بسیار گسترده شده است. از مشخصههای اصلی این نرمافزار این است که برای شروع استفاده از این نرمافزار نیاز به یک مرورگر است. این برنامه نسبت به نسخههای ویندوزی دارای برتریهای زیادی است که موجب انتخاب یک گزینه خوب شده است.
0 دیدگاه