23
فوریه

چگونه امنیت کارت بانکی خود را افزایش دهیم

در سال‌های اخیر کارت بانکی به یکی از لوازمی تبدیل شده که می‌توان آن را در کیف پول تمامی افراد یافت. این وسیله در واقع ابزاری برای هویت بانکی افراد به شمار می‌آید و دارندگانش را قادر می‌سازد تا وجوه مالی خود را در کمترین زمان تأمین نموده و تراکنش‌های تجاری گوناگونی را انجام دهند. دسترسی این کارت به حساب و منابع مالی افراد باعث شده تا سودجویان و کلاه‌برداران با استفاده از ترفندهای گوناگون در پی دسترسی به حساب‌های افراد برآیند. به‌همین دلیل، راهکارهای گوناگونی در جهت افزایش امنیت کارت‌های بانکی بوجود آمده که برخی از آن‌ها به شرح ذیل است:

رمز کارت را تنها خودتان باید بدانید.

رمز کارت را می‌توان کلید ورودی به حساب شخصی و دسترسی منابع مالی قلمداد کرد؛ ازاین‌رو، هرگز نباید افراد گوناگون و یا ناآشنا از رمز کارتتان مطلع شوند. همچنین توصیه می‌شود رمز کارت را به صورت دوره‌ای و ماهانه تغییر دهید تا از سوءاستفاده و کلاهبرداری جلوگیری نمایید.

در انتخاب رمز کارت دقت کنید.

تجربه و مطالعه محققان نشان داده، بسیاری از صاحبان کارت اعداد رند و ساده (همانند چهار رقم پایانی شماره کارت) را به عنوان رمز خود انتخاب می‌کنند. این اعداد از نخستین حدس‌های سارقان کارت‌های بانکی به شمار می‌آید. سعی کنید عددی غیرقابل پیش‌بینی و غیررند را به ‌عنوان رمز کارت بانکیتان انتخاب نمایید.

چگونه امنیت کارت بانکی خود را افزایش دهیم

هرگز رسید بانکی خود را رها نکنید.

عمدتاً پس از انجام تراکنش مالی، رسیدی توسط دستگاه‌های عابربانک ارائه می‌شود. توصیه می‌شود این رسید را هرگز روی زمین رها نکنید؛ زیرا، این رسید اطلاعاتی شخصی حساب بانکی همانند مانده حساب و شماره حساب بانکی را نشان می‌دهد.

به تماس‌های تلفنی اعتنایی نکنید.

در سال‌های اخیر، سارقان بانکی ترفندهای گوناگونی برای دسترسی به حساب‌های بانکی افراد انتخاب کرده‌اند. یکی از این ترفندها، تماس و ادعای پیروزی افراد در قرعه‌کشی می‌باشد. سپس، از طعمه خود خواسته می‌شود به دستگاه خودپردازی مراجعه نموده و اقداماتی را انجام دهد که در نهایت منجر به دسترسی کامل جاعلان به حساب شخصی افراد می‌شود.

از خرید اینترنتی در هر سایتی بپرهیزید.

یکی دیگر از ترفندهای سارقان حرفه‌ای، اقدام به راه‌اندازی سامانه‌ها و سایت‌های خرید اینترنتی و طراحی سامانه‌های مشابه شاپرک می‌باشد. پس از انتخاب کالا، فرد به صفحه‌ای مشابه درگاه اینترنتی خرید امن و شاپرک متصل می‌شود. این افراد اقدام به درج اطلاعات شخصی کارت خود می‌نمایند و در نهایت با پیام تراکنش ناموفق روبرو می‌شوند. تراکنشی که منجر به افشای اطلاعات بانکی افراد می‌شود.